joi, 29 mai 2014

Joi, 29 mai 2014, Înălţarea Domnului - Ziua Eroilor

     HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT!

               Este un  lucru minunat ca un popor să-şi cinstească eroii – simpli şi viteji ostaşi, care au luptat pentru apărarea gliei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru credinţa înaintaşilor şi pentru demnitatea numelui de român.
                Astăzi este Ziua Eroilor şi noi avem o datorie de onoare să-i pomenim şi să-i cinstim aşa cum se cuvine, pentru a fi vrednici să fim numiţi urmaşi ai lor.
Să folosim această zi pentru a da glas sentimentului de recunoştinţă şi să ne înclinăm în faţa memoriei celor care prin sacrificiul lor, ne-au dat o ţară şi un nume. Să nu vorbim în şoaptă despre bunicii şi străbunicii noştri, să le rostim cu tărie numele şi faptele, pentru că nimic nu este mai dureros decât uitarea aşternută peste tradiţiile noastre strămoşeşti.

  Consiliul Director Judeţean al Filialei "MIHAI VITEAZUL" Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "REGINA MARIA" în colaborare cu ANCMRR Filiala Dâmboviţa "Col. Băltăreţu Dumitru", în ziua de 28 mai 2014 au organizat şi desfăşurat la Cercul Militar din Târgovişte un simpozion dedicat eroilor dâmboviţeni.
Ziua Eroilor se sărbătoreşte în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, de sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos.
Anul acesta, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos - Ziua Eroilor, care este şi sărbătoare naţională a poporului român, este astăzi, joi, 29 mai 2014. 

 tROfi






 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Oricine poate comenta.
Reamintesc totuşi ce a spus Socrate: Vorbeşte ca să te cunosc.